Νέα της Κοινότητας

Δύο επιτυχημένα χρόνια Έργου για την κοινότητα
GREEN ANGELS!

Mε αφορμή τη συμπλήρωση δύο επιτυχημένων ετών από την επίσημη ανακοίνωση της κοινότητας GREEN ANGELS, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε σε σύνοψη, τα Βραβεία, τις Διακρίσεις, τα κύρια Έργα και τις μεγαλύτερες Δράσεις μας, για τη συντονισμένη μείωση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος της Χώρας.
Δείτε τον Απολογισμό μας σε e-book εδώ.

H Κοινότητα GREEN ANGELS
στο “Leading Employers in Greece” 2017

Η κοινότητα GREEN ANGELS παρουσιάστηκε για 3η συνεχή χρονιά στην Επιχειρηματική Έκδοση της ICAP Group, “Leading Employers in Greece”, μέσω αυτόνομης 12σέλιδης ενότητας που προβάλει το Έργο, τις Εταιρείες – Μέλη και τις Υπηρεσίες της.
Δείτε την Ειδική Ενότητα στο “Leading Employers in Greece εδώ.

Εκτίμηση Ανθρακικού Αποτυπώματος για όλα τα Μέλη των GREEN ANGELS

Η κοινότητα GREEN ANGELS θέλοντας να ακολουθήσει τις νέες Ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οδηγίες, θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Εκτίμησης Ανθρακικού Αποτυπώματος, απευθυνόμενη σε εταιρείες όλων των δραστηριοτήτων μέσω της GREENiT Environmental που αποτελεί ιδρυτικό της μέλος. To πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στα μέλη GREEN ANGELS ως ειδικό προνόμιο για τη συμμετοχή τους στην Κοινότητα.
Δείτε περισσότερα εδώ.

“GREEN ANGELS Community” - η LinkedIn σελίδα
της Κοινότητας!

Οι GREEN ANGELS αποκτήσαμε σελίδα στο LinkedIn! Ακολουθήστε μας και μείνετε συντονισμένοι για ό,τι...πράσινο συμβαίνει στην Κοινότητά μας και στον Κόσμο.
Ακολουθήστε μας εδώ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Νέα Μελών

COMBATT - Οι GREEN ANGELS την καλωσορίζουν
στα Μέλη τους

Η COMBATT A.E. «Ολοκληρωμένη Συλλογική Εναλλακτική Διαχείριση Συσσωρευτών Πανελλαδικής Εμβέλειας», αγκαλιάζει το Εθνικό Εγχείρημα GREEN ANGELS, συμμετέχοντας ενεργά στη συντονισμένη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας. Έχοντας ως γνώμoνα την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας σε εναρμόνιση με τους εθνικούς στόχους έτσι όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία δείχνει έμπρακτά με τη συμμετοχή της, το ενδιαφέρον της όχι μόνο για την ανάπτυξή της αλλά και για τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπό των εργασιών της.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΕΥΔΑΠ - Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού με τη συμβολή των GREEN ANGELS

Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από την παραγωγή απορριμμάτων και η παροχή πρόσβασης σε υπηρεσίες ανακύκλωσης προς τους εργαζομένους, αποτελούν υποχρέωση κάθε σύγχρονης εταιρείας. Η οργανωμένη παρακολούθηση της επίδοσης, της ΕΥΔΑΠ, στην ανακύκλωση και η συστηματική ενημέρωση - εκπαίδευση προς τους εργαζόμενους της και προς την κοινωνία, θα συμβάλουν και στη διαρκή βελτίωση των σχετικών δεικτών της ετήσιας Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης, της εταιρείας.Στο πλαίσιο αυτό η ΕΥΔΑΠ εντατικοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού σε συνεργασία με την κοινότητα GREEN ANGELS. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου (2017) έχουν συλλεχθεί 1.495 κιλά χαρτιού. Η ΕΥΔΑΠ προχωράει δυναμικά, προς υλοποίηση ακόμα μεγαλύτερων στόχων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Prime Marine Inc. - Σχέδια Παρακολούθησης Εκπομπών Αερίων Θερμοκηπίου από τα Πλοία

Τον Ιούνιο του 2017 η Prime Marine Inc. κατόρθωσε να γίνει η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που λαμβάνει από το American Bureau of Shipping (ABS) έγκριση του σχεδίου παρακολούθησης για συμμόρφωση με τον κανονισμό 2015/757 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την παρακολούθηση, την υποβολή και την επαλήθευση (MRV) εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από τις θαλάσσιες μεταφορές.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ

ΙCAP Group - “Leading Employers in Greece”, επιχειρηματική έκδοσή της για το Ανθρώπινο Δυναμικό και την ΕΚΕ.

Για 7η συνεχή χρονιά εκδόθηκε φέτος, η εξειδικευμένη έκδοση της ICAP Group, «Leading Employers in Greece 2017», με σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει τους Ομίλους και τις Εταιρείες που διακρίνονται σε δύο αξιοσημείωτους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ). H μοναδική συνδυαστική αυτή έκδοση, περιλαμβάνει λίστα των 500 εταιρειών και 150 ομίλων με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, πλούσιες εταιρικές παρουσιάσεις κορυφαίων επιχειρήσεων, προβολή του Έργου σχετικών Φορέων, πρόσβαση στις τελευταίες (GRI) Εκθέσεις Κοινωνικού Απολογισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, εξειδικευμένα άρθρα από Στελέχη και Λειτουργούς της αγοράς, παρουσιάσεις Εταιρειών και Ομίλων με αναφορά καλών πρακτικών, Μελέτη για την Αγορά Εργασίας με έμφαση στην Απασχόληση και την Ανεργία καθώς και Έρευνα και Μελέτη για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
Ξεφυλλίστε το e-book της έκδοσης “Leading Employers in Greece” 2017 εδώ.

ΙCAP Group - Έρευνα και Μελέτη για την Εταιρική
Κοινωνική Ευθύνη.

Δειγματοληπτική έρευνα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη διεξήγαγε για 6η συνεχόμενη χρονιά η Διεύθυνση Οικονομικών – Κλαδικών Μελετών της ICAP Group. Στόχοι της έρευνας ήταν η μελέτη και αξιολόγηση του βαθμού εφαρμογής των δράσεων ΕΚΕ από τις ελληνικές επιχειρήσεις, η σκιαγράφηση των οφελών που επιφέρουν οι πρακτικές ΕΚΕ στις εταιρείες, η παρουσίαση των μηχανισμών επικοινωνίας και προβολής που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για τις εφαρμοζόμενες δράσεις ΕΚΕ καθώς και η διερεύνηση των ανασταλτικών παραγόντων που δρουν αποτρεπτικά στην περαιτέρω υλοποίηση δράσεων ΕΚΕ στην ελληνική επικράτεια.
Δείτε την Έρευνα της ΙCAP Group (2017) εδώ.ζ 


 

Πράσινες Δράσεις

2ος κύκλος της Πράσινης Αποστολής GREEN ANGELS για τα πλαστικά καπάκια!

Συνεχίζεται  με αμείωτο ενδιαφέρον  από τα Μέλη μας, η Πράσινη Αποστολή  των GREEN ANGELS  «Συλλέγουμε Πλαστικά Καπάκια για καλό σκοπό».  H συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή», ταυτίζοντας τον σημαντικό περιβαλλοντικό στόχο της Ανακύκλωσης με μια σπουδαία Κοινωνική Πράξη. Οι GREEN ANGELS κάδοι  συλλογής  για τα καπάκια έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται  στις Εταιρείες Μέλη της κοινότητας,  με αυξητικό ρυθμό. Ευχαριστούμε όλα τα Μέλη που αγκαλιάζουν και συμμετέχουν ενεργά στην κοινή μας προσπάθεια! 

 

Nέα της Αγοράς

Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον II»

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον II» αποτελεί ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017, διενεργείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και συγχρηματοδοτείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


 

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 210-7200150, e-mail: info@greenangels.gr, website: www.greenangels.gr


 

 

 

Η κοινότητα των “GREEN ANGELS” έχει νόμιμα συλλέξει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για σκοπούς προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών της. Τα στοιχεία σας δεν θα διαβιβαστούν σε τρίτους. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την κοινότητα των GREEN ANGELS για τους ανωτέρω σκοπούς, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@greenangels.gr για τη διαγραφή του email σας από τη λίστα αποδεκτών προωθητικού υλικού.